Skip to main content

Het lijkt op een nieuwbouwwijk: aan de rand van Dorst herrijst Stichting Pim Senior. Dit woon-zorgcomplex biedt straks plaats aan 56 dementerenden. ‘We zoeken alleen nog bewoners en zorgpersoneel.’

Zorgcomplex Pim Senior

Op het bouwterrein aan de Geerstraat in Dorst wordt hard getimmerd. Waar eerst een grote kas stond, worden nu vier grote vleugels, elk met veertien appartementen, verbonden met overdekte gangen én een groot recreatiegebouw gebouwd. Binnen een half jaar hoopt eigenaar Ton van der Veer (55) uit Dorst de eerste kamers van het woon-zorgcomplex Stichting Pim Senior in te richten.

,,Deze zomer zijn we dan volledig in bedrijf en hopen we zorg te dragen voor 56 mensen met geheugenproblemen. Dit kunnen ouderen zijn met dementie, Parkinson of Alzheimer. Maar net zo goed zijn er jongeren die kampen met geheugenproblemen door een ziekte of ongeluk”, aldus Van der Veer tijdens een rondleiding over het terrein.

Geheugenverlies

Samen met zijn compagnon Harm Jan Krips (58) uit Breda is hij deze onderneming vier jaar geleden begonnen. Het complex staat pal naast zijn andere project, Stichting Pim, waar sinds 2009 zestien meervoudig beperkte jongeren wonen. Hieronder ook de zonen van Van der Veers en Krips.

Krips: ,,Ik zit in het bestuur van Stichting Pim en we kennen elkaar dus al jaren. Het idee om een complex te bouwen voor mensen met geheugenproblemen vind ik heel bijzonder.”

Zorgindicatie

Zo bijzonder dat hij zijn baan bij een chemisch bedrijf heeft opgezegd om straks algemeen directeur te worden van Stichting Pim Senior. Een lachende Krips: ,,Een carrièreswitch naar de zorg, in de hoop dat ik hier later ook een kamer krijg.”

De locatie heeft een schitterend uitzicht over de weilanden bij Dorst. Het is dan ook niet verrassend dat er al aanvragen binnen zijn gekomen voor de woningen. ,,Oudere echtparen uit de omgeving hebben ons benaderd voor een plekje. Maar we bieden alleen plaats aan mensen met de officiële zorgindicatie van (zware) geheugenproblemen.”

Luxe

Eenmaal binnen krijgen bewoners straks alle aandacht en zorg die ze nodig hebben. En veel luxe. Zo heeft iedere woonruimte een eigen slaapkamer en badkamer. En per zeven bewoners is er een woonkamer met keuken. Verder komen in het complex drie binnentuinen, bioscoop, nostalgiekamer, bruincafé, jeux de boulesbaan en grote moestuin.

‘Leed besparen’

Het project kost grofweg 13 miljoen euro. Van der Veer: ,,Vaak denk ik ‘waar ben ik toch aan begonnen’, maar dan denk ik weer aan mijn moeder. Ze heeft jaren op een gesloten afdeling gewoond voor dementerenden waar het slecht geregeld was. Ik hoop dat ik hier naasten dat leed kan besparen door goed voor hun geliefden te zorgen.”

De kosten voor die zorg zullen rond de 1.000 en 1.400 euro per maand zijn. Krips: ,,Maar dan krijg je alles inclusief. Dus naast de woonruimte en zorg ook de kapper, het eten en de activiteiten. En als er familie langskomt, krijgen zij ook gewoon gratis eten en drinken. Daar gaan we niet moeilijk over doen.”

Ook wijn? ,,Ja hoor, al nemen ze er vijf tijdens een bezoek. Al hoewel we ze dan wel zouden afraden om de weg op te gaan”, voegt Krips toe.

Studio’s

Op het complex worden ook twee studio’s gebouwd. Deze zijn bedoeld voor familie en vrienden. Van der Veer: ,,Als iemand ziek is of op sterven ligt, dan wil je dichtbij zijn. We kunnen een bed op de kamer plaatsen, maar deze studio’s bieden we dan ook gratis aan als ze dat fijner vinden.”

Bij het grote gebouw voor het complex eindigt de rondleiding. Van der Veer noemt het vrolijk ‘het smurfenhuis’ vanwege het tijdelijke blauwe dak. ,,Hier komt ons kantoor, een vergaderruimte, de kapsalon, een grote recreatiezaal met bar én de omkleedruimte met badkamer voor het personeel.”

Wij zijn alleen nog op zoek naar bewoners en zorgpersoneel. Vanaf 1 januari 2021 kun je je aanmelden en/of solliciteren voor een functie binnen dit bijzondere project. Voor meer informatie of sollicitatie stuur een mail naar harmjan@pimsenior.nl