Skip to main content

Vanaf nu kan er worden ingeschreven voor het kleinschalige zorgcomplex Pim Senior in Dorst dat in augustus de deuren zal openen. 

Zorgcomplex Pim Senior

Net buiten de dorpskern van Dorst wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van Pim Senior. Op dit kleinschalige zorgcomplex worden 56 zorgappartementen gebouwd voor ouderen met geheugenverlies (o.a. dementie en Alzheimer). In augustus van dit jaar verwelkomt een ervaren team van zorgprofessionals de eerste bewoners. De bouw, die augustus vorig jaar is begonnen, vordert gestaag. In augustus van dit jaar wordt Pim Senior – geheel volgens planning – geopend. Het biedt dan ruimte aan 56 bewoners met geheugenverlies in een gevorderd stadium. De keuze voor die kleinschaligheid is een heel bewuste: op die manier krijgt iedere bewoner de zorg en aandacht die hij of zij verdient.

Aandacht en respect

Aandacht en respect zijn de twee belangrijkste kernpunten van Pim Senior. Met minimaal 1 professionele begeleider per 4 inwoners is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht (daarbij zijn de vrijwilligers nog niet meegeteld). Die aandacht richt zich op fysieke en mentale fitheid van de bewoners, op het gevoel van thuis zijn en daarmee op het welzijn van iedere bewoner. Voor een groot gedeelte zit dat welzijn in het respect waarmee de Dorstse zorginstelling omgaat met haar bewoners, die niet meer zelfstandig kunnen wonen, omdat hun geheugen hen steeds vaker in de steek laat. Bij Pim Senior staan de bewoners – en niet de protocollen – centraal. Vanuit de gedachte dat iedereen op een waardige manier oud wil worden, zet de organisatie zich op allerlei manieren in voor alle ouderen die op het complex wonen. Zo is Pim Senior straks een plek waar iedereen wordt gekend en echt wordt gezien.

Groen en gemoedelijk

In het complex komen vier vleugels met ieder 14 woningen. Iedere vleugel krijgt twee eigen keukens en woonkamers. Daar kunnen bewoners onder begeleiding zelf koken, o.a. met groenten uit de eigen moestuin, en gezamenlijk eten als zij dat willen. Daarnaast komen er verschillende belevingsruimtes, een bruin café en een multifunctionele gemeenschappelijke ruimte waar alle bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op het terrein van Pim Senior komen diverse tuinen, een mooie moestuin en een wandeltuin. Ook wordt er veel groen aangeplant in de binnentuinen en rond iedere woning. Dit benadrukt de huiselijkheid en het dorpsgevoel. Het complex ligt op loopafstand van de bossen van Dorst, waardoor het voelt als ‘buiten leven’. En dat maakt het een rustige, veilige en vertrouwde plek voor bewoners.